Domein De Kluizen

Producten

Wijnbouwbedrijf met crowdfunding. Rode wijn: Dornfelder - Zweigeit, Pinot noir. Witte wijn: Cuvee, Kerner, Optima ‘Nobelzoet’. Rosé. Afgeleide druivenproducten en bloemen- en kruidensiropen.

Groepsbezoeken mogelijk.

Omschrijving

Herman Troch heeft ‘Domein De Kluizen’ opgericht in 1997. Het Domein heeft zijn wijngaard binnen de muren van de abdij Maria Mediatrix in Affligem. De wijnmakerij is gelegen in de Broekstraat in Herdersem. Hier worden de druiven gevinifieerd. Momenteel beslaat de wijngaard een oppervlakte van 2,8 hectare.

Herman kijkt terug op een familietraditie. Zowel zijn vader als grootvader waren bedreven fruitwijnmakers. De wijngaard ‘De Kluizen’ werd verder uitgebreid in 1998 en 1999 en in 2004 en 2006. Sinds de zomer van 2015 is aan de Broekstraat in Herdersem een nieuwe wijnmakerij met degustatiemogelijkheid in gebruik genomen. Sinds 2005 valt Affligem binnen het gebied waar de wijn erkend kan worden als ‘Vlaamse Landwijn’. Dit is een label dat overeenkomt met ‘Vin de pays’ in Frankrijk. Deze erkenning wordt gegeven aan elke wijn apart, elk jaar opnieuw. Een commissie, ondersteund door de nodige analyses, bepaalt of de wijn de erkenning verdient.

Eigenschappen

Verpakkingsarm, duurzaam

Hier kan je ook terecht voor

Hoevepicknick, Rondleidingen, Vergadermogelijkheid

Openingsuren

Woensdag van 14.00 u. tot 18.30 u of op afspraak.

Contact

Broekstraat 42
9310 Herdersem

info@domein-de-kluizen.be 0472 41 42 00 Website Facebook

Herman Troch De Kluizen 5

Producenten in de buurt

Producenten met hetzelfde aanbod