De Seepscherf

Producten

Aardappelen, Bladgewassen, Kolen, Pompoen, Prei, Tomaten, Wortel, Witloof, Aardebeien, Bessen, Kersen, Pruimen, Appels, Peren, Mispels, Kweeperen, Eieren, Honing, Noten, Bloem, Fruitsappen, Confituur, Zuivelproducten van collega-landbouwer op bestelling

Omschrijving

De Seepscherf is een eeuwenoude hoeve in het landelijke Baardegem, die al generaties lang in het teken staat van fruitproductie en duurzaamheid.

Uitgebaat door de familie Meert, legt de Seepscherf zich toe op het jaarrond kweken en verkopen van seizoensgebonden fruit, op een manier die zo dicht mogelijk aanleunt bij de natuur. De nadruk ligt op aardbeien in de maand juni, kersen in juni en juli, allerhande bessen van juni tot november en appels en peren van augustus tot juni. Naast de traditionele thuisverkoop is er ook mogelijkheid tot zelfpluk van aardbeien en bessen.

De teelt van kiwibes, een kleinere, gladde variant van de hedendaagse kiwi, is intussen een vaste waarde op het bedrijf. Voor de teelt van kiwibes worden geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt en uitsluitend organische meststoffen.

In 2021 breidde de groententak van het bedrijf uit zodat je nu het jaarrond een mooi gediversifieerd en verrassend aanbod van bekende en minder bekende groenten vindt in de vernieuwde hoevewinkel. Om het groentensegment te runnen, werd een samenwerking aangegaan met Dirk Vannoorenberghe, een gewezen leerkracht en bezieler van verschillende schoolmoestuinprojecten die zich de voorbije jaren bijschoolde in de Biodynamische landbouw. Leer de 50 verschillende seizoensgroenten kennen in de winkel of via de zelfoogstabonnementen. Je kan ook online bestellen via de vernieuwde website.

Alles is vers en recht van het veld!

Eigenschappen

Biologisch gecertificeerd sinds 2020, Verpakkingsarm

Hier kan je ook terecht voor

Zelfpluk, Rondleidingen, Vergadermogelijkheid

Openingsuren

15 augustus - 14 mei:
Dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 u. tot 19.00 u.
Zaterdag van 10.00 u. tot 18.00 u.
Zondag en feestdagen gesloten.

15 mei - 14 augustus:
Maandag t/m vrijdag van 12.00 u. tot 19.00 u.
Zaterdag van 10.00 u. tot 18.00 u.
Zondag en feestdagen gesloten.

Contact

Seepscherf 71
9310 Baardegem

seepscherf@gmail.com 0479 66 67 94 Website Facebook

Oostvlaanderen Lode Meert Baardegem3 bewerkt

Producenten in de buurt

Producenten met hetzelfde aanbod