Boerderij De Loods

Producten

Verse groenten en fruit (eigen kweek of van andere biokwekers uit de streek), lokale fruitsappen en andere (bio)producten uit de regio, ingemaakte of gefermenteerde groenten, huisbereide pickles, confituur, relish, dipgroenten, wijn, kaas, ijs.

Omschrijving

Sociale werkplaats De Loods vzw stelt op haar Boerderij 45 mensen tewerk met verminderde kansen op de arbeidsmarkt. Ouderen, langdurig werklozen, laag opgeleiden, mensen met psychische, sociale of lichamelijke problemen krijgen er extra ondersteuning en de ruimte om zich verder te ontplooien. Zij dragen hun steentje bij in de serre, op het land, in de winkel of in de keuken waar onze zelfgemaakte bioproducten zoals pickles, confituren of groenteburgers worden gemaakt.

De Boerderij stelt biologische kweek centraal. We gebruiken plantaardige middelen, compost en stalmest in plaats van chemische meststoffen en pesticides. Biologische groenten zijn niet alleen gezonder voor mens en milieu, ze hebben ook een veel vollere smaak. We geven hen namelijk de tijd om langzaam te groeien en oogsten pas wanneer de groenten echt rijp zijn. Geoogste groenten belanden via de korte keten meteen in onze winkel en in de groentepakketten.

Wekelijks worden in de Boerderij een 400-tal biogroente- en fruitpakketten klaargemaakt. Je kan ook bij ons terecht voor een rijk assortiment van bio-plantgoed voor de groentetuin.

Eigenschappen

Biologische teelt (of in overgang naar biologisch), Zorgboerderij, Maatwerkbedrijf

Hier kan je ook terecht voor

Rondleidingen, kookworkshops, zelfpluk 1x per maand. De data kan je raadplegen op www.deloodsvzw.be/boerderij

Openingsuren

Dinsdag van 09.30 u. tot 19.00 u.
Woensdag t/m vrijdag van 09.30 u. tot 18.00 u.
Zaterdag van 09.30 u. tot 14.00 u.*

*april t.e.m. juni open tot 17.00 u.

Maandag en zondag gesloten.

Contact

Kerrebroekstraat 145
9300 Aalst

boerderij@deloodsvzw.be 053 77 65 72 Website Facebook

De Loods Aalst STUDIONUNU 84

Producenten in de buurt

Producenten met hetzelfde aanbod