Domaine Holvast

Producten

Wijn, Schuimwijn, Eau-de-vie.

Omschrijving

Domaine Holvast is gelegen in het glooiende landschap van Asse. De heuvels bestaan uit zandleemgronden die afwisselend gevolgd worden door ijzerzandsteen, kalkfracties, rolkeien en de klei van Asse.

De eerste aanplantingen gingen van start in 2001. Toen werd gekozen voor enkele resistente druivensoorten zoals Sirius, Merzling, Léon Millot en Regent. Vandaag blijft enkel Regent over voor het maken van een rode wijn die fris gedronken wordt.

Vanaf 2015 had Domaine Holvast het geluk om te kunnen uitbreiden met aanpalende percelen. Al vlug werd beslist om ook Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay aan te planten. De Pinot Noir wordt gebruikt voor rosé, de Chardonnay voor witte wijn. In totaal beslaan de 6 percelen die het domein in productie heeft een oppervlakte van 2 hectare en tellen ze ongeveer 8500 wijnstokken. Vanaf 2021 zal Domaine Holvast een rosé schuimwijn op de markt brengen.

Sinds 2015 is de Jurasse met Geuzetoets een must voor de geuzeliefhebber. Het vinifiëren ervan gebeurt met een open gisting zoals bij de productie van geuze. Na 2 jaar kwam er ook een brut schuimwijn in het assortiment. Bovendien wordt met persresten van de druiven een soort grappa gemaakt, die meerdere jaren rijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Hier kan je ook terecht voor

Teambuilding, Rondleidingen, Degustaties

Openingsuren

Zaterdag van 13.00 u. tot 17.00 u.

Contact

Hambos 10
1730 Asse

info@domaineholvast.be 0475 69 43 16 Website Facebook

Domaine Holvast 02

Producenten in de buurt

Producenten met hetzelfde aanbod